SOUL
Take 3D Tour

SOUL

Kunstneren Peter Martensen har jeg personligt fulgt i flere år. Ønsket om at vise en udstilling med ham kan jeg nu endeligt sige er lykkedes. Jeg har nydt enhver mulighed, jeg har haft som vidne til hans værker, oplevet IRL og tæt på. Hans evne til at fortælle historier, som ikke er lette at afkode, vækker lige dele forundring og forbløffelse i mig.

Særligt udstillingen 'From Grid to Romance' på museet BRANDTS står i min erindring som et lysende eksempel på, hvor vigtig en samtidskunstner Peter Martensen er.

Udstillingen 'Soul' er en speciel udstilling, eftersom den viser de to kunstnere i dialog. Peter Martensen viser værker, der netop er blevet færdiggjort i hans atelier i Odsherred. Preben Fjederholt døde alt for tidligt, allerede i år 2000. Udvalgte værker fra hans alt for korte karriere bliver vist i samspil med Peter Martensens spritnye værker.

De to kunstnere har en særlig fortid sammen, eftersom de var nære venner. Peter Martensen, var sammen med Preben Fjederholt til det sidste, og de to malere delte passionen for det kunstneriske. Deres forbundethed blev til et nært venskab, der rakte ud over deres professionelle virke og blev til et genuint kunstnervenskab.

Det er derfor ingen overdrivelse at sige, at det er unikt at kunne vise disse to kunstnere sammen på en udstilling i et mindre galleri i 2019. Det er en udstilling, hvor Peter Martensen har følelserne med fra A-Z, og som vil sende ekkoer ud til samtidens unge kunstnere, der har genopdaget de sensitive aspekter af kunsten og igen dyrker maleriet som et medie med uanede muligheder..

Udstillingen bærer titlen "SOUL". En titel der er åben for fortolkning hvilket malerierne også er. Samtidigt er det også et kendetegn ved de to kunstnerens værker at de tilstræber inderlighed og sjæl, deraf titlen.

SOUL

  • Galleri Benoni's Exhibitions 18
  • Related Exhibitions

Looking for available works from this exhibition? Let us help you!

No artworks for sale are added to this exhibition. If you are interested in seeing available works we
will get in touch with the gallery and get back to you with the available works.