No places
Take 3D Tour

No places

Paco Pomet er en kunstner hvis værker jeg har haft flere oplevelser med i forbindelse med udstillinger og messer hvor jeg har set hans malerier 'in real life'. Min første oplevelse med hans værker var i 2014. Nu fem år senere kan jeg invitere dig til hans første soloudstilling i Galleri Benoni.

Paco Pomet (f. 1970) er en spansk maler der arbejder med et udtryk der omfavner det surrealistiske motiv på en original og gådefuld måde. Hans malerier er ofte opdelt i farve kompositioner, som er udenjordiske, og særegne.

Du vil blive mødt med motiver der indeholder fragmenter af det filmiske, det eventyrlige, det groteske, det humoristiske, det overraskende og det nostalgiske.

Paco Pomet maler på en og samme tid kontemporært og klassisk. Hans værker sammenholder betydning i en evigt teknologisk udfordrende verden. Vi forundres over at se et maleri som nutidsbillede midt i en smeltedigel af ældre tilbageblik. Vi bliver samtidigt mødt med nostalgi, og glimt af øjeblikke som vores hjerne har arkiveret og glemt. Paco Pomet skaber en hybrid imellem verdener. En hybrid mellem ægte oplevelser og science fiction. Mening og kaos råder side om side. Du skal i mødet med værkerne overgive dig til det uvante og nyde at være vidne til en sjældent teknisk stærk maler.

Paco Pomet udtrykker inspiration til hans motiver, igennem fotos. Hans trænede øje ser det mærkværdige i 'normale' fotos, som kilder til inspiration og evig viderefortolkning. Det kan være amatørfotos, dokumentar fotografi, familiefotos, samt fotos af ukendt oprindelse. Disse iscenesatte øjeblikke danner den ideelle grobund til hvad der ender i disse imponerende malerier, som udstillingen byder på.

Metoden bygger altså på at udforske et motiv, og afvæbne det, lave små ændringer, tonale, strukturelle, kompositionsmæssige mm. Dette destabiliserende greb, resultere i at en ny visuel orden opstår. Du er nu klar til at opleve udstillingen 'No places'.

No places

  • Galleri Benoni's Exhibitions 18
  • Related Exhibitions